Ве покануваме на 26.07.2021 од 18:30 часот да ги проследите дефилето „Со песни и игри низ битолските улици“ и свеченото отворање на Фестивалот кое во 20:30 ч., ќе се одржи во античкиот локалитет Хераклеја Линкестис.

НУ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА БИТОЛА
Ве поканува на
Свечено отворање на 51 Републички фестивал на народни песни и игри
ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ
Хераклеа – Битола
26.07.2021
почеток, 20:30ч